GLAVNI GRAD PODGORICA
SPORTSKI OBJEKTI DOO

Sportski centar "Morača" je dom najboljih crnogorskih klubova i mjesto odigravanja najvažnijih domaćih i međunarodnih sportskih događaja.

Od kada je izgrađen, 1981.godine, Centar uspješno obavlja svoju Misiju, u kontinuitetu stvara i unapređuje uslove za vrhunski sport i rekreaciju naših građana. Ovdje su ponikli i stekli afirmaciju naši najbolji košarkaši, rukometašice, odbojkaši, karatisti...

"Morača" je najpoznatija, najveća i najsavremenija višenamjenska sportska dvorana u Crnoj Gori, kapaciteta 4 hiljade gledalaca.
Renovirana je 2005.godine po FIBA standardima za potrebe održavanja Evropskog prvenstva u košarci, tom prilikom je u njoj odigrano šest preliminarnih utakmica.

Dvorana "Morača" sa pratećim sadržajima može kvalitetno odgovoriti na sve zahtjeve korisnika, bilo da su u pitanju treninzi i takmičenja vrhunskih sportista ili rekreacija zainteresovanih grupa i pojedinaca.
Tokom godine u njoj se održi veliki broj domaćih i međunarodnih takmičenja u dvoranskim i borilačkim sportovima, kojima prisustvuje više od dvjesta hiljada posjetilaca. Naši stalni korisnici su prvakinje Evrope ŽRK "Budućnost", ŽKK "Budućnost", MOK "Budućnost", Karate klub "Budućnost" i brojne druge ekipe, privredna društva i pojedinci.
Pored sportskih u "Morači" se mogu organizovati i različite kulturne, zabavne, humanitarne i druge manifestacije.
  Copyright © Sportski objekti D.O.O. All rights reserved.